Garantovaný obsah beta 1,3/1,6 glukanů min. 35 %
Říkáte si, že houby MycoMedica už nemůžou být kvalitnější a účinnější? Můžou.
Díky inovativnímu způsobu kombinované extrakce dokážeme z vitálních hub vytěžit ještě více účinných látek, ale přitom zachovat jejich optimální poměr. Díky tomu dokážeme razantně zvýšit podíl betaglukanů ve výsledném extraktu. A vše nově v BIO kvalitě.
Shiitake (houževnatec jedlý, Lentinula edodes) je pro svůj vysoký obsah aminokyselin, vitamínů a minerálů nazývána královnou mezi houbami nebo také elixírem života.
O Shiitake
Shiitake (Lentinula edodes, houževnatec) patří mezi chorošovité dřevokazné houby a je skutečně fascinujícím přírodním fenoménem.
Má dlouhou historii užívání, sahající tisíce let zpět, především v Číně a Japonsku. V japonských spisech se uvádí, že kmen Kyusuyové přinesl Shiitake jako dar japonskému císaři.
Shiitake je často označovaná jako "královna mezi houbami" či "elixír života", je bohatá na esenciální aminokyseliny, minerální látky, vitamíny skupiny B, provitamin D2 a mnoho dalších bioaktivních látek.
Podle tradiční čínské medicíny podporuje střed člověka, tedy trávení, které je řízeno systémem Pi (Slezina). Tento systém je zodpovědný za tvorbu energie Qi a krve, které jsou základem vitality a obranyschopnosti člověka. Shiitake má také tropismus k Fei (Plícím), což znamená, že pomáhá připravit organismus na střet s vnějšími patogeny.
MycoMedica Shiitake je pěstována na substrátu tvořeném směsí pilin, organických pšeničných otrub, třtinového cukru a přírodního sádrovce, což zaručuje její vysokou kvalitu a účinnost.
Stručný popis
Shiitake (Lentinula edodes, houževnatec jedlý, "královna mezi houbami", XiangGu /voňavá houba/) patří do skupiny chorošovitých dřevokazných hub. Je možné je i na kmenech, pařezech, polenech pěstovat i v domácích podmínkách. V přírodě také roste na tomto substrátu, hlavně pak na listnáčích. V našich končinách houba neroste. Shiitake má šupinatý, světle až tmavě hnědý klobouk, který má průměr cca 5–12 cm a je na přibližně 3–5 cm vysoké třeni. Dužina Shiitake má pevnou konzistenci a silnou vůni. To z ní dělá ideální přísadu do pokrmů, a to hlavně těch asijských, kde je houba doma i ve volné přírodě. Asijské země jsou také největšími producenty Shiitake. Pěstování a hlavně pak využívání této houby k léčebným účelům v Asii, hlavně pak v Číně a Japonsku, dlouho, doslova tisíciletou tradici. Japonské spisy z roku 199 n. l., popisují, jak Kyusuyové, japonský kmen, přinesli Shiitake jako dar pro japonského císaře. V historických spisech tradiční čínské medicíny je o Shiitake také mnoho zmínek a je zde označena jako elixír života. Texty z doby dynastie Sung (960−1127) dokonce hovoří o počátcích kultivování a cíleném pěstování této houby. V roce 1313 vznikl další text, který dále specifikuje techniku kultivace, tento byl sepsán Wang Chengem. V současnosti je houba komerčně pěstována po celém světě. Pro ten náš svět byla poprvé popsána a zařazena do systému v roce 1877, a to M. J. Berkeleyem, který ji pojmenoval Agaricus edodes. Toto jméno Shiitake vydrželo až to roku 1976, kdy ji D. Pegler přiřadil do rodu Lentinula.
Dovolujeme si vás informovat, že na našem webu již nemůže dále uvádět tvrzení, která by mohla vzbudit dojem jakéhokoliv léčebného účinku bylin či hub. Současná legislativa EU toto zakazuje. I přesto, že tradiční čínská medicína funguje po tisíce let a je vyzkoušená na bezpočtu pacientů. Zároveň nesmíme zmiňovat ani účinky prokázané soudobými vědeckými studiemi. Věříme ale ve zdravý rozum našich zákazníků. Podrobné informace o bylinkách a houbách hledejte ve veřejně dostupných zdrojích na internetu. Hodnotné informace jsou třeba na stránkách nebo www.tcmencyklopedie.cz.