EUR

Enzymy Vám mohou zachránit svátky

Bolest břicha? Zácpa? Co s tím?

Vánoce jsou obdobím, kdy všichni, i ti, kteří dbají na zdravou životosprávu, jedí více, než je prospěšné.

Ostatně: Co by to bylo za oslavu bez bohatě prostřeného stolu?
Faktem však je, že mnoha lidem je po Štědrém dnu a hlavně svátcích a návštěvách, kdy je rodinou a přáteli podstrojováno, klobásami, kachnami, chlebíčky, jednohubkami, obloženými mísami, buchtami a tunou zbylého cukroví, velmi těžko.

Jak se s tím vypořádat?

Kdysi jsme byli pozváni za odměnu do brazilské restaurace. Hostitel za nás zaplatil stanovenou částku a pak jsme mohli sníst tolik jídla, kolik jsme byli schopni. Stále a stále nám nosili úžasně vypadající (i skvěle chutnající) jídlo, a i když jsme si dali od všeho jenom trochu, brzy jsme byli nacpáni k prasknutí. Jídlo obsahovalo hodně masa, které se tráví dlouho, a tak nebyla naděje, že bychom mohli pokračovat.
V té chvíli nám přinesli ananas. Vzali jsme to jako sladký zákusek a všichni jsme docela slušný kus snědli. Po jídle jsme zůstali sedět a diskutovali. K našemu překvapení po krátké době tíha žaludku zmizela. A když začali přinášet další jídla, byli jsme schopni dále ochutnávat.

Co se stalo? Jak je to možné?

Odpovědí jsou ENZYMY. Ananas obsahuje množství enzymů, které pomáhají trávit jídlo.

Dnes, když je nám po nějakém jídle těžko, spolkneme hned jednu nebo dvě tobolky VitaZymu. Pokud se dostane do žaludku spolu s jídlem, trávicí enzymy v něm obsažené pomohou zpracovat obsah našeho žaludku a střev. Dnes máme tohoto enzymatického pomocníka vždy při ruce a v případě trávicích problémů nám vždy spolehlivě pomůže.

Dovolím si ještě několik dalších tipů pro lepší prožití svátků:

  1. Pozor na mléko a sýry.
    Bílkovina obsažená v mléčných výrobcích může způsobovat těžké zácpy. Bílkoviny obsažené v kravském mléce způsobují alergické reakce, což ovlivňuje fungování střev. *)
  1. Prostřídejme hostinu a mlsání s konzumací vlákniny.
    Vánoční cukroví, vánočky, mazance, chlebíčky, maso a salámy – nic z toho neobsahuje žádnou vlákninu. Ta se nachází pouze v rostlinných potravinách.

Vláknina nám pomůže užít si Vánoční svátky mnohem lépe. Proč?

  • Zabraňuje náhlým výkyvům hladiny cukru v krvi.
  • Váže na sebe a deaktivuje rakovinotvorné látky.
  • Pomáhá udržet v trávicí soustavě dostatek "hodných" bakterií.
  • Zabraňuje zácpě, protože na sebe váže vodu, změkčuje stolici a způsobuje pohyb střev.
  1. Prokládejme jídlo něčím hořkým.
    Hořké podporuje vylučování trávicích šťáv a lépe nám vytráví.
  2. Po oslavě pomáhá dát si jeden den nebo alespoň půl dne hladovku.
    Hladovka pomáhá vyčistit organismus od škodlivin, uklidí trávicí systém a posílí oslabený imunitní systém.

A nezapomeňte doplnit vitaminy pro posílení imunity (kterou cukr oslabuje)
a hlavně minerály, protože cukr je z těla "vyluxoval".

Přeji veselé a ničím nezkažené vánoční svátky!