Jemně mletá vláknina na přípravu zdravých slaných i sladkých pokrmů. V praktické dóze.
Psyllium Dr. Popova v kuchyni
Originální jemně mletá vláknina Psyllium Dr. Popova je vysoké kvality a čistoty. Skvěle se hodí při vaření i pečení, k přípravě slaných i sladkých pokrmů.
- vynikající 100% přírodní zdroj pro zvýšení příjmu vlákniny ve stravě
- při Keto a Low Carb (nízkosacharidovém) stravování
- pro bezlepkové vaření a pečení, vhodné i pro vegany a vegetariány
- jako součást proteinových drinků pro sportovce
- přináší pocit sytosti a tím přispívá k optimální tělesné hmotnosti
- obsahuje sacharidové složky, které fungují jako prebiotikum
- díky své neutrální chuti s ním snadno a zdravě zahustíte polévky, pomazánky, masové směsi
Jemně mleté Psyllium Dr. Popova poslouží jako částečná náhrada mouky k výrobě lahodných, jemných, dietních koktejlů, pudinků a kaší bez vaření, ale i palačinek a polévkových zavářek. Při vaření, či pečení lze pokrmy vlákninou jen obohatit, použít jako náhradu vajec, přidat do jogurtu nebo tvarohu i do míchaných vajíček apod. Při pečení pečiva i moučníků na 0,5 kg mouky přidat 2 polévkové lžíce Psyllia, u některých receptů lze plně mouku nahradit Psylliem.
Vždy je vhodné se řídit konkrétním receptem – inspiraci naleznete na našem e-shopu v Blogu: https://www.drpopov.cz/kategorie/varimeapecemespsylliem/ nebo na stránkách https://www.studiotana.cz
Co je vláknina psyllium:
Psyllium je rozpustná vláknina, která se získává z vyčištěných obalů semen jitrocele indického (Plantago ovata). Ten roste v Iráku, Pákistánu, Austrálii a hlavně v Indii, kde je tato surovina nejkvalitnější. Právě odsud ji pro vás dovážíme.
Jak vláknina Psyllium Dr. Popova pomáhá:
Dobré vyprazdňování
Psyllium Dr. Popova změkčuje stolici a zároveň zvětšuje její objem. Tím napomáhá správnému a snadnému vyprazdňování, což je důležité při tuhé a nepravidelné stolici, diskomfortu v oblasti konečníku, v těhotenství, apod.
Zdravé hubnutí
Psyllium Dr. Popova zvyšuje denní spotřebu vlákniny. Pokud užíváte vlákninu psyllium nalačno, snadněji dochází k pocitu zasycení, aniž byste zvýšili svůj kalorický příjem. Tohoto efektu se využívá při redukčních dietách.
Správné zažívání
Psyllium Dr. Popova podporuje normální funkci trávicího systému.
Cholesterol
Psyllium Dr. Popova podporuje správný metabolismus tuků a udržuje zdravou hladinu cholesterolu v krvi.
Jak vláknina Psyllium Dr. Popova působí:
Psyllium Dr. Popova zvětšuje svůj objem v trávicím traktu až 40krát. Gel, který takto vzniká, pohlcuje nadbytečnou tekutinu a prostým bobtnáním (mechanickou silou jako píst) odsouvá z trávicího traktu škodliviny. Základem čistého organismu a nedílným kritériem pevného zdraví je totiž každodenní zdravá stolice.
Při pečení pečiva i moučníků na 0,5 kg mouky přidat 2 polévkové lžíce Psyllia, u některých receptů lze plně mouku nahradit Psylliem.
Do jogurtů, pudinků, koktejlů cca 1 lžička, záleží na vás, jaké chcete dosáhnout konzistence.
Vždy je vhodné se řídit konkrétním receptem – inspiraci naleznete na našem e-shopu v Blogu: https://www.drpopov.cz/kategorie/varimeapecemespsylliem/
Při užívání většího množství Psyllia je nutné zachovat vhodný pitný režim.
Nelze užívat při náhlých (akutních) břišních příhodách – střevní neprůchodnosti, zánětu slepého střeva, zánětu pobřišnice, uskřinutí kýly, zánětu slinivky břišní.
Psyllium Dr. Popova není návykové. Je bez přídavku cukrů, chemických látek a barviv. Neobsahuje lepek. Uchovejte v suchu při teplotě 5-25 °C. Ukládejte mimo dosah dětí – hrozí nebezpečí vdechnutí.
Psyllium Plantago ovata (vyčištěné obaly semene jitrocele indického, nejvyšší možná kvalita).